Audiotechniek en Muziekregistratie                                                                                                                                          21 april 2021

Beste lezer,
De laatste tien jaar heb ik als hobby een ‘oude liefde’ weer opgepakt, n.l. het maken van live audio opnames op locatie van klassieke concerten in de breedste zin van het woord.
Hierbij valt te denken aan orgel, kamermuziek, koren, orkesten en solo-concerten in alle denkbare varianten. Deze interesse is niet vreemd gezien mijn vroegere beroep als elektrotechnisch ingenieur.
Inmiddels heb ik mij verdiept en veel ervaring opgedaan in verschillende opnametechnieken en is deze hobby geprofessionaliseerd. Ik heb mij geschoold in het softwarematig mixen en masteren van meervoudige audio tracks.
Ik heb geïnvesteerd in professionele microfoons uit het topsegment evenals in opname-apparatuur en audio software en natuurlijk alle toebehoren zoals statieven e.d.
Met dit equipment kan ik zowat alle situaties aan met betrekking tot ruimte, opstelling, grootte etc.
Het is b.v. geen enkel probleem om een symfonie orkest met of zonder koor en/of solisten vast te leggen.
Het eindproduct na een Master kan een MP3, een ander format zoals WAV, AIFF, FLAC of een CD zijn.
De opname kan natuurlijk ook dienen voor publicatie op Spotify of een ander audio platform.

Nu ik bezig ben mijn dirigeerwerkzaamheden af te bouwen (zie daartoe mijn dirigenten website gervos.eu) en vanwege de gevolgen van de pandemie heb ik op bovenstaande manier een nieuwe professie gecreëerd die in dienst staat van de muziek.

De prijs van een muziekregistratie inclusief de bewerking achteraf hangt af van de complexiteit en grootte van een ensemble en de opnameduur en is altijd in overleg.

Als uw interesse gewekt is, neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op!

Op een later tijdstip zal deze site nog worden uitgebouwd met gedetailleerdere informatie. Audiovoorbeelden.  en wat foto’s.