Curriculum voor pers

Ger Vos, geboren te Kerkrade, studeerde vanaf 1971 aan het Maastrichts Conservatorium Harmonie-, Fanfare- en Koordirectie en behaalde hiervoor de bijbehorende Praktijkdiploma’s.

Aan hetzelfde conservatorium sloot hij in 1986 zijn studie Orkestdirectie bij Lucas Vis en Anton Kersjes af met het diploma Uitvoerend Musicus (UM) Orkestdirectie (het tegenwoordige Master).

Aan het Rotterdams Conservatorium behaalde hij in 1980 bij Jan Eelkema het diploma UM (Master) Koordirectie. Daarnaast volgde hij vele directie- en interpretatiecursussen o.a. in Den Haag bij Felix de Nobel en in Wenen bij de Zweedse koorpedagoog professor Eric Ericson tijdens de befaamde Wiener Meister Kurse.

In mei 2015 nam Ger Vos na 30 jaar afscheid als dirigent bij de Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging.

In november 2018 dirigeerde hij met Vivavoce zijn afscheidsconcert met Ein Deutsches Requiem van J. Brahms. Hij was oprichter van dit ensemble en 25 jaar dirigent.

In februari 2019 nam hij, na 16 jaar, afscheid als dirigent van de COV ‘Valerius’ in Barneveld.

Per 1 januari 2020 beëindigde zijn contract bij KCOV ‘Excelsior’ te Amsterdam waar hij vanaf november 2015 dirigent was. Tot de hoogtepunten behoorden de jaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion in het
Amsterdamse Concertgebouw.

Inmiddels (update 20 februari 2022) heeft hij op 13 februari 2022, met delen uit de Hohe Messe van Bach, afscheid genomen van Concertkoor Haarlem waar hij meer dan 30 jaar dirigent was.

Als docent directie was hij lange tijd verbonden aan de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (tegenwoordig LKCA; het Landelijk Kennisinstituut voor de Cultuureducatie en Amateurkunst) en vanaf 1980 was hij 25 jaar lang docent bij de befaamde ‘Kurt Thomas’-zomercursus voor dirigenten.

Verder leidde hij vele scratch-uitvoeringen en workshops o.a. bij het Brabants Korenfestival te Eindhoven en de Scratchdagen te Leiden, gaf hij gastdirecties, onder meer bij het -voormalig- Limburgs Symphonie Orkest, dirigeerde hij kleinschalige operaproducties en nam hij zitting in de jury bij diverse koorevenementen.

Onder zijn leiding stonden talloze uitvoeringen o.a. met medewerking van het voormalig Brabants Orkest, het Dordts Kamer Orkest, het Randstedelijk Begeleidingsorkest (nu Holland Symphonie Orkest), het Gelders Orkest, het Noordhollands Symphonie Orkest (nu Het Balletorkest), het reeds genoemde Limburgs Symphonie Orkest en, ter ere van zijn 25-jarig jubileum bij Concertkoor HaarlemHet Balletorkest.

Als vaste dirigent was hij enkele jaren verbonden aan het Kerkraads Symphonie Orkest.

Even talrijk zijn, naast vele grote oratoriumuitvoeringen, de a cappella werken die hij met diverse vocale ensembles uitvoerde.

 

Februari 2022